De kunst van het presenteren van food
Liefde gaat door de maag. Maar sta je wel eens stil bij hoe de lust om te eten en drinken wordt beïnvloed door de presentatie ervan? Zeg nou zelf, hoe aantrekkelijk is een haastig opgeschept prutje op een kapot bord vergeleken met een fraai opgediende schotel? Hoe prettig drinkt wijn uit een kartonnen beker in vergelijking met een kristallen glas? Niet alleen de kwaliteit en de bereidingswijze van eten en drinken zijn van belang, ook de presentatie telt. Aantrekkelijk gepresenteerd eten bevordert de eetlust en het eetplezier!
Kleuren en textuur
De Griekse filosoof Plato zei het al: “Schoonheid is zichtbaar geworden liefde.’’ Die wijsheid past in de missie van het NBC Congrescentrum: koken met liefde en dit zo fraai mogelijk, met zorg en aandacht gepresenteerd. Maar hoe doe je dat? Hierbij lichten wij een tipje van de sluier op. De kunst van het presenteren is een kwestie van zorgvuldig kiezen voor vormen, kleuren en texturen. Dit begint al met de aankleding van de tafel. Wij kiezen bewust voor linnengoed, servies en bestek in harmonieuze kleuren, zodat de aandacht niet van het eten wordt afgeleid.
De kunst van het presenteren zit ook in de balans tussen variatie en contrast. Dus geen versiering die overheerst of irriteert, maar ook geen doorsnee of saaie presentatie. Variaties met kleuren doen het altijd goed, bijvoorbeeld passend bij het seizoen. Natuurlijke materialen op tafel, zoals hout, riet, bloemen en kaarsen werken sfeerverhogend. Dit komt het comfortabel tafelen en daarmee ook de appetijt ten goede. De natuurlijke focus past volledig bij de groene filosofie van het NBC Congrescentrum (biologisch, puur en fairtrade).
Foodpresentatie en doseren
Presenteren is ook een kwestie van doseren. Porties die precies kloppen; niet teveel en niet te weinig. Uiteraard wordt alles zorgvuldig, en vooral zonder morsen op het bord gedecoreerd op aantrekkelijk servies in diverse soorten en maten. De temperatuur van het eten en het servies moet ook precies goed zijn. Vanzelfsprekend maken onze koks van ieder gerecht een kleurrijk feestje. Verse kruiden en (exotische) vruchten als finishing touch zal jouw bord veelvuldig sieren. Zo krijgen ook jouw ogen goed de kost!
Een greep uit onze culinaire presentaties vind je hier.
Meer over het nieuw NBC
Lees verder
Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC
Op 29 mei krijg je een unieke kans. Een middag vol inspiratie, de allerbeste voorbeelden en kennis van de beste marketing en communicatie evenementen van Nederland. NBC Congrescentrum is die dag de locatie waar de Gouden Giraffe Event Awards plaatsvinden. Naast een ongekende netwerkmogelijkheid en de show zelf, is er overdag Learn from the Best, waar je live de tientallen jurypitches kunt bezoeken.
Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen
Een evenementenlocatie vanaf de grond opbouwen na een grote brand en dat ook nog eens in anderhalf jaar tijd? Dat lijkt een onmogelijke opgave. Echter, niet voor een familiebedrijf waar gedrevenheid in het DNA zit. Aan het roer van dit bedrijf staat Justin van Hooijdonk. De ondernemende directeur-eigenaar werkte daags na de grote brand in september 2022 al samen met zijn team aan de nieuwe plannen. Een superduurzaam en geheel nieuw NBC Congrescentrum is hiervan het resultaat. Op vrijdag 1 maart ontving het NBC al haar eerste gasten en op 8 maart vond de feestelijke opening plaats.
Duurzame eventcatering? Het kan!
Bij de opening van onze locatie hoort een vernieuwde culinaire invulling én een nieuwe chef-kok! In dit artikel stellen we je graag voor aan Robbert van Dijk. We vroegen hem naar zijn plannen en de duurzaamheidsambities die hij heeft voor eten en drinken op events. Die gaan namelijk verder dan alleen 'minder vlees' aanbieden.
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.
Kleuren en textuur
De Griekse filosoof Plato zei het al: “Schoonheid is zichtbaar geworden liefde.’’ Die wijsheid past in de missie van het NBC Congrescentrum: koken met liefde en dit zo fraai mogelijk, met zorg en aandacht gepresenteerd. Maar hoe doe je dat? Hierbij lichten wij een tipje van de sluier op. De kunst van het presenteren is een kwestie van zorgvuldig kiezen voor vormen, kleuren en texturen. Dit begint al met de aankleding van de tafel. Wij kiezen bewust voor linnengoed, servies en bestek in harmonieuze kleuren, zodat de aandacht niet van het eten wordt afgeleid. De kunst van het presenteren zit ook in de balans tussen variatie en contrast. Dus geen versiering die overheerst of irriteert, maar ook geen doorsnee of saaie presentatie. Variaties met kleuren doen het altijd goed, bijvoorbeeld passend bij het seizoen. Natuurlijke materialen op tafel, zoals hout, riet, bloemen en kaarsen werken sfeerverhogend. Dit komt het comfortabel tafelen en daarmee ook de appetijt ten goede. De natuurlijke focus past volledig bij de groene filosofie van het NBC Congrescentrum (biologisch, puur en fairtrade).Foodpresentatie en doseren
Presenteren is ook een kwestie van doseren. Porties die precies kloppen; niet teveel en niet te weinig. Uiteraard wordt alles zorgvuldig, en vooral zonder morsen op het bord gedecoreerd op aantrekkelijk servies in diverse soorten en maten. De temperatuur van het eten en het servies moet ook precies goed zijn. Vanzelfsprekend maken onze koks van ieder gerecht een kleurrijk feestje. Verse kruiden en (exotische) vruchten als finishing touch zal jouw bord veelvuldig sieren. Zo krijgen ook jouw ogen goed de kost! Een greep uit onze culinaire presentaties vind je hier.Contact
Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!