3 Redenen waarom je de kerstborrel niet op kantoor moet vieren

Kerstborrel

We horen je denken: “Nu al een blog over de kerstborrel? Is dat niet een beetje vroeg?” Op die vraag komen we graag aan het einde van deze blog terug, maar eerst willen we het over iets anders hebben. Wij houden namelijk van goed georganiseerde bijeenkomsten en borrels. Zo eentje waar mensen het een jaar later nog over hebben. Naar onze mening begint een goede bijeenkomst of borrel met een mooie locatie die zaken uit handen neemt. Waarom? Je leest het in deze blog.

Borrel onder het systeemplafond

De meeste kantoorruimtes hebben net zoveel sfeer als de gemiddelde felverlichte hotellobby in Zuidoost-Azië. Er is simpelweg geen sfeer in te krijgen. Je kunt nog zo je best doen met de kerstversiering, maar een systeemplafond en die tl-buizen zullen nooit een fijne kerstsfeer ademen. Des te meer reden om de kerstborrel buiten de deur te organiseren op een plek waar wél sfeer is. Duizenden kerstlampjes, prachtig versierde kerstbomen en kraampjes waar je warme chocolademelk met slagroom en rum kunt krijgen. Veel evenementenlocaties pakken tijdens de kerstperiode volledig uit en dompelen de hele locatie om tot een waar winter wonderland. Dat is toch veel gezelliger?

Is er wel voldoende eten en drinken?

Niets is erger dan te weinig eten of drinken hebben tijdens een borrel. Helemaal wanneer de borrel rond etenstijd start. Je wil niet weten wat Anja van kwaliteit of John van administratie allemaal gaan doen wanneer zij alcohol nuttigen op een lege maag. Ook wil je voorkomen dat de drank op is voordat het toast-moment überhaupt plaats heeft gevonden. Zelf de boodschappen doen voor een grote groep mensen, is superlastig. Een locatie kan dit echter heel makkelijk uit handen nemen en heeft altijd voldoende eten en drinken in huis. Laat jezelf en je collega’s dus lekker in de watten leggen!

De chaos die achterblijft

Je kunt het verloop van de kerstborrel van tevoren wel redelijk uittekenen. De directeur geeft een speech en de drank vloeit rijkelijk. Anja laat een glas wijn over de nieuwe vloerbedekking vallen en John versiert iedere plantenbak met een bitterbal. Wanneer dit soort dingen gebeuren, weet je dat het hoogtepunt van de borrel wel zo’n beetje bereikt is.

Op dat punt merk je dat de mensen langzaamaan afdruipen of een plan smeden om de borrel in de stad voort te zetten. Ze zorgen er in ieder geval allemaal voor dat ze niet als laatste overblijven. Iedereen weet namelijk dat degene die als laatste overblijft de spreekwoordelijke Sjaak is en blijft zitten met de troep. Dat is toch de grootste afknapper ooit? Heb je net een leuke kerstborrel gehad, blijf je zitten met de chaos. Jij wil toch ook gewoon lekker naar huis of naar de stad? Nog een reden om de kerstborrel op een evenementenlocatie te vieren.

You snooze, you lose

Ook al lijkt de decembermaand nog zover weg, het is wel verstandig om nu alvast met de organisatie te starten. Voor je het weet, is het namelijk al Kerst! Dit betekent dat niet alleen de agenda’s van evenementenlocaties nu al beginnen vol te raken, maar ook die van je collega’s. Het principe van you snooze, you lose is hier van toepassing. Wanneer je niet op tijd begint met de organisatie, vis je achter het net. Dus wil je straks niet de wijn uit de vloerbedekking boenen en je borrel juist op een sfeervolle locatie vieren, leg dan nu je locatie vast.

Wil je ook een kerstborrel organiseren waar jouw collega’s de rest van het jaar nog over praten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij toveren in december Green Village om tot een winter wonderland. In onze Winter Village worden jouw gasten in kerstsfeer ontvangen met een glaasje Glühwein of chocolademelk. Duizenden lampjes en mooie kerstversiering zorgen voor een unieke bijeenkomst of borrel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Green Village via 030 – 60 39 114 of info@green-village.nl.

Laat een reactie achter:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download de whitepaper:

Hoe zorg je voor een sterke social media strategie waar zowel jij als je (potentiële) bezoekers vrolijk van worden? We helpen je graag op weg.

Volg ons voor nieuws, tips en trends

NBC Congrescentrum


Blokhoeve 1
3438 LC, Nieuwegein
Nederland

Informatie:

info@nbccongrescentrum.nl

Reserveringen:

reserveringen@nbccongrescentrum.nl

Bekijk routebeschrijving